петък, 15 февруари 2019, 17:41 ч.

Жестокост

Осъдиха на 2 години условно майка, убила новородената си рожба

BNews.bg

Осъдиха на 2 години условно майка, убила новородената си рожба

Съдът е признал за виновна Д.И., обвинена от Районна прокуратура – Етрополе за умъртвяване на рожбата си – престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс.

Подсъдимата И. укривала бременността си и умишлено не уведомила личния си лекар за провеждане на наблюдение и проследяване на родилния процес от медицинско лице. Тя не желаела да има четвърто дете, но не предприела своевременно действия за прекратяване на нежеланата бременност. По време на раждането, извън болнично заведение, настъпило на 01.02.2018 г. в къщата в с. Рибарица, жената умъртвила рожбата си от мъжки пол. Смъртта на бебето била причинена в резултат на настъпила вътреутробна асфикция.

Производството срещу Д.И. е било проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимата е признала изцяло фактите по обвинителния акт. Наложеното й наказание е две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски окръжен съд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари