неделя, 17 февруари 2019, 9:00 ч.

Официално

Димитровград си върна името Цариброд

BNews.bg

Димитровград си върна името Цариброд

Димитровград в Западните покрайнини си върна официално името Цариброд, съобщи БНР. Наименованията "Димитровград" и "Цариброд" ще са еднакво валидни в официални документи и пътни знаци в Република Сърбия.

В присъствието на посланика ни Радко Влайков и евродепутата Андрей Ковачев вчера на сградата на общината бе поставена табела с името на община Цариброд на сръбски и на български език. В скоро време сънародниците ни в Цариброд ще могат да използват българската система за фамилните имена, съобщи Ковачев.

"Жените да имат възможността изписват имената си с „-ова“, както е в българската именна система и накрая - с „а“ за женските имена. И записването на община Цариброд с историческото име „Цариброд“, а не както е било преди това прието за - комунистическото Димитровград. На сръбски ще бъде изписано в като „община Димитровград“, а отдолу ще се запише „община Цариброд“ на български", обясни той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • минаващ - 18:08, 17 февр.

    Ако трябва на всички руски слуги-алкохолици да кръщаваме градове, няма да ни стигнат не само градовете, ами и селата.

  • Доротея - 12:20, 17 февр.

    Явно заради ЕС сърбите са угодили на фашизоидния Андрей Ковачев и са приели дублетна форма на града. А колкото до Димитровград, няма как да стане. Героят от Лайпциг е със световна слава и ще разбуни духовете по цялата планета!

  • минаващ - 09:25, 17 февр.

    А нашият Димитровград докога ще носи срамното име на Гошо Тарабата?

Напиши коментар

Коментари