понеделник, 18 февруари 2019, 17:10 ч.

За четвърта поредна година

„Вила Ямбол“ черпи цял град с новата си реколта вина световни медалисти(СНИМКИ)

BNews.bg

„Вила Ямбол“ черпи цял град с новата си реколта вина световни медалисти(СНИМКИ)

Днес произвежда едни от най-търсените и харесвани ракии и вина на пазара: ракиите „Ямболска“ и „Стралджанска”, вината Villa Yambol и Kabile.

Серията Kabile е кръстена на античен тракийски град до Ямбол в знак на уважение към традициите във винопроизводството „Вила Ямбол“ организира грандиозен празник на виното в родния си град Ямбол. Събитието събра над 10 000 души в централната градина в неделя и се превърна в най-мащабното, посветено на виното в Южна България.

За четвърта поредна година избата използва професионалния си празник, за да благодари на местната общност, служителите и всички граждани и гости на Ямбол.

Денят премина с традиционни танци от региона, кукери, които представиха ритуали, свързани с виното, музикални изпълнения на народни песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха отворени над 250 бутилки вино от ключовите марки на “Вила Ямбол“, които са носители на десетки международни медали. Ансамбъл „Тунджа“ и Славка Калчева вдигна хората на дълго и цветно хоро́, а кукери от Ямбол демонстрираха маскарадни ритуали, с които се слага край на зимата и се дава началото на пролетта и плодородието. „Вила Ямбол“ е една от най-старите изби в Южна България с традиции във винопроизводството от 1924 година насам.

Днес произвежда едни от най-търсените и харесвани ракии и вина на пазара: ракиите „Ямболска“ и „Стралджанска”, вината Villa Yambol и Kabile. Любопитна подробност е, че избата е единствената със собствен бъчварски цех за рециклиране и производство на бъчви, където работи най-възрастният бъчвар у нас. Голямото предимство за „Вила Ямбол“ е, че 90% от вината се правят със собствено грозде. Избата управлява около 10 000 дка лозя – около района на Ямбол и Айтос.

Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. Именно традициите и богатото наследство на ямболския регион са в основата на всички марки и продукти на избата. Серията Kabile e носител на десетки медали от световни конкурси. По време на празника избата представи и актуалната си реколта вина. „Вината ни от реколта 2018 година се получиха много пивки и вкусни.

Природата беше на наша страна, реколтата 2018 бе с добро качество, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, за да произведат страхотни напитки. Инвестициите в модерна техника, навременните агротехнически мероприятия още на лозето и прилагането както на класически, така и на най-модерните практики, които сме видели по света, днес дават възможност да правим вина на световно качество и с отлично съотношение спрямо цената си. Неслучайно нашите bag-in-box разфасовки са най-продаваните у нас. Зад това стои много труд и усилия“, допълни още Красимир Аврамов.

Производителят планира да лансира на пазара до края на тази година и три нови тероарни вина, произведени от микрорайони. Те ще бъдат в най-високия ценови клас и ще представят богатата комбинация от географски и климатични особености на микрорайоните, които придават специфичен вкус на виното.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари