четвъртък, 21 февруари 2019, 9:20 ч.

Скандално

Купища боклуци се изхвърлят между жилищни сгради в Пловдив

BNews.bg

Купища боклуци се изхвърлят между жилищни сгради в Пловдив

Купища боклуци и мръсотия саежедневна гледка от терасите в жилищни блокове в Пловдив, в близост до Арман махала. Според потърпевшите много от хората в района не използват контейнерите и хвърлят боклука си, където им падне, съобщава Нова тв.

„Ежедневно има изхвърляне на отпадъци на ул. „Хан Телериг” и от самия блок, и от живущите наоколо. Образуват нерегламентирани сметища”, каза Николай Георгиев, отговорник-поддръжка на чистотата в район "Северен". От общинското предприятие твърдят, че по улицата са разположени достатъчно на брой контейнери за смет. Всекидневно през жилищния район преминава и тежка сметоизвозваща техника.

Този пловдивски квартал е рекордьор по най-много съставени фишове и актове за нарушения на Наредбата за опазване на околната среда на територията на общината. 

„Хващат се много нарушители. Ефект има. Показателно е по това, че няма санкциониран гражданин, който да е хванат за втори път на същото място за същото нарушение. Лошото е, че голяма част от изхвърления отпадък е след края на нашето работно време - в събота и неделя, по късните часове и тогава няма как да хванем абсолютно всички нарушители”, допълни Николай Георгиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • GB - 13:07, 21 февр.

    Да наказват като в Англия. За изхвърлен на улицата боклук плащаш 50 лева. За неизчистена улица се наказва "Чистотата" подобаващо. Всеки знае, че наказанията имат смисъл само когато удрят злосторниците по джоба и само така свинеподобните могат да се отучат да живеят в кочина.

Напиши коментар

Коментари