четвъртък, 21 февруари 2019, 14:30 ч.

Тема с продължение

Съдът отхвърли жалбите на Гинка срещу спирането на сделката за ЧЕЗ

BNews.bg

Съдът отхвърли жалбите на Гинка срещу спирането на сделката за ЧЕЗ

И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна на КЗК на сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ за българските активи на чешкото енергийно дружество не са уважени от Административния съд в София, става ясно от решение на съда.

Двете жалби на компанията на Върбакова станаха факт, след като първо КЗК не разреши сливане, защото така щяло да има предпоставки за монпол на соларния пазар. След това КЗК отказа да образува производство при подадена втора жалба от "Инерком", защото компанията на Върбакова вече беше подала жалба във ВАС заради спирането на сделката, а КЗК счете, че това означава, че не може да има ново производство, щом съдът по същество трябва да се произнесе по същия въпрос по вече подадена друга жалба.

Сега според АССО КЗК правилно е счела, че може да има монопол на соларния пазар, като съдът не приема за аргумент против тази оценка продажбата на ВЕИ активите на "Инерком". 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари