четвъртък, 21 февруари 2019, 15:50 ч.

Синдикатите с писмо до Фандъкова

Шофьорите на столичния градски транспорт в стачна готовност

BNews.bg

Шофьорите на столичния градски транспорт в стачна готовност

За значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър и получаване на възнаграждение за периода на обучение на кандидатите за водачи в градския транспорт настояват от Федерацията на транспортните работници към КТ Подкрепа, съобщава Дарик радио. 

В писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова от синдикалната федерация заявяват, че има остро напрежение сред работещите в Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт и че времето за решаване на проблемите изтича.

Синдикатът поставя 7 искания, сред които премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт, както и въвеждане на система за управление на трафика и обособяване на бус ленти в столицата. Тези искания са основата на стратегия за справяне с проблемите, по която ще работят синдикалистите, става ясно от писмото им.

Междувременно от Съюза на транспортните синдикатикъм КНСБ обявиха, че в петък ще предложат конкретни мерки за решаване на проблема с недостига на шофьори в градския транспорт и с извънредния труд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари