петък, 22 февруари 2019, 9:00 ч.

Сделката е сключена

Братя Домусчиеви купуват Нова тв за 185 млн. лева

BNews.bg

Братя Домусчиеви купуват Нова тв за 185 млн. лева

Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сключиха договор за придобиване на „Нова Броудкастинг Груп” АД. По информация на изданието Economic.bg преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно и холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество „Адванс Медиа Груп“, придобива 100% от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“.

Изданието твърди, че стойността на сделката е 185 млн. евро. „Адванс Пропъртис“ притежава над 100 дружества в 23 държави от 10 различни индустрии. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания „Хювефарма“, корабната компания „Параходство БМФ“ и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“. Сред дружествата под шапката на „Адванс“ са още компании за недвижими имоти, енергийни дружества и др. Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец. Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ влизат още шест филмови и спортни канала.

Последният анализ на КЗК показа, че „Нова Броудкастинг Груп“ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на „Нова“ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%. В групата на „Нет Инфо“ пък влизат пощенската услуга Abv.bg, видео порталът VBox7.com, новинарските сайтове Vesti.bg и DarikNews.bg. Също така под шапката на групата са спортният сайт Gong.bg, сайтът за финансови новини Pariteni.bg, сайтът за прогнозата за времето Sinoptik.bg и женският сайт Еdna.bg.

В онлайн бизнеса на „Нова Броудкастинг Груп“ попадат още платформата за продажба на ваучери Grabo.bg, сайтът за недвижими имоти Imoti.info, за автомобили Carmarket.bg, за сравняване на цени Sravni.bg, за електронна търговия Trendo.bg, сайтът с информация за кредитни и застрахователни услуги Fina.bg и за разпространение на електронни брошури Broshura.bg. В портфолиото на компанията влиза и дял от „Атика Ева“ - издателят на списанията „Ева“, „Плейбой“, Esquire, Grazia, и др.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • @ 1 - 15:59, 22 февр.

    Те ги нямат. Падишаха им ги е дал от "излишъците", дето ги краде от нас.

  • 00 - 15:53, 22 февр.

    Тия двамата изглеждат, като да са расли в оранжерия. Също като станишката. Не съм оптимист какво ще направят от НОВА, макар че там низходящата тенденция започна още с изгонването на Кулезич,... Диков,.. Цветков,... Цолова,... Крумова... Не вярвам точно Домусчиеви да върнат всички тези топ-журналисти в НОВА, но нямам нищо приотив да ме опровергаят.

  • 1 - 13:54, 22 февр.

    др.гешевспец.прокурора,аджеба,откъде имат парите,след като не можаха да платят 56милиона,по неустойка на приватизационен договор,сякаш,не в сметките на банев,а в сметките на братя свинарови,има нещо гнило,наречено много пари,спечелени с "честен" труд

Напиши коментар

Коментари