петък, 08 март 2019, 10:00 ч.

Пореден срам в ЕСК

Легендарен джазмен отказа званието "Почетен гражданин на Пловдив" от Тотев!

BNews.bg

Легендарен джазмен отказа званието "Почетен гражданин на Пловдив" от Тотев!

Снимка: Площад Славейков

Милчо Левиев се отказа публично от званието си „Почетен гражданин на Пловдив“. В обръщение до кмета Иван Тотев и "всички, до които това писмо се отнася", световноизвестният музикант изразява обидата си от общинската администрация, съобщи БНР.

Джазменът бил обиден, че не е бил поканен на церемонията по откриването на домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата. А в същото време се е борил да защити града пред кандидатурата на София. „Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин. Твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на пловдивската култура, пише той.

Ето и пълният текст на писмото:

"Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този град, където съм роден и образован. След избирането на града за Европейска културна столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено. Още преди години подкрепих Пловдивската кандидатура за Културна столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на International Plovdiv Jazz Festival (който аз основах и ръководех под името Plovdiv Jazz Evenings). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова официално се отказвам от званието “Почетен Гражданин на Пловдив”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 11:53, 10 март

    тотев,наградата я дай на С.М.Ч -бойко

  • Митко - 11:20, 08 март

    Не, че съм му фен, но е абсолютно прав, че в момента Пловдив се ръководи от "едни посредствени хора, които нанасят огромна вреда на културата в този град".

  • 1 - 10:52, 08 март

    Браво, Маестро! Само така с боклуците!

Напиши коментар

Коментари