вторник, 12 март 2019, 17:31 ч.

Изпълнена закана

50 души в русенската Спешна помощ подадоха оставки

BNews.bg

50 души в русенската Спешна помощ подадоха оставки

50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки.

Медицински персонал и шофьори настояват за по-добро заплащане и условия на труд. Освен това искат директорът на центъра, изпълняващ длъжността - д-р Недка Дикова да остане.

Предизвестията за напускане изтичат след по-малко от месец. След това, работещите в Спешна помощ не могат да се ангажират с прогноза какво ще се случи. Много е тежко положението за медиците от Ветово, които обслужват близо 22 хиляди души с една линейка. Ако екипът напусне,12 населени места остават без Спешна помощ.

След протеста миналата седмица, все още никой не е дал отговори на въпросите на медиците.Затова те искат среща с представител на здравното министерство. Както и на протеста, работещите в Спешна помощ отново изразиха подкрепа за д-р Недка Дикова, която е изпълняващ длъжността директор на центъра.

Затова медици и шофьори настояват тя да остане начело, вместо спечелилата конкурса за длъжността доктор Иванка Маринова, съобщи Дарик.50 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари