сряда, 13 март 2019, 14:50 ч.

Заради Венецуела

Петролът пак поскъпна, да му мислим на наша почва

BNews.bg

Петролът пак поскъпна, да му мислим на наша почва

Петролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия, намирайки подкрепа от изненадващото намаляване на американските складови запаси на суров петрол, от занижените прогнози за добивите в САЩ и от блокираният венецуелски петролен експорт в резултат на американските санкции и на сериозните проблеми с електроснабдяването в латиноамерикаснакта държава, които оставят редица района в страната без ток за шести пореден ден.

Фючърсите на американския лек суров петрол в доставка през април поскъпват с близо 1% към 57,50 долара за барел, отправяйки поглед към тазгодишния ценови връх около 57,59 долара за барел, достигнат на 1-ви март.

Късно снощи Американският петрол институт (API) отчете изненадващ спад на складовите запаси на суров петрол в САЩ за седмицата до 8-и март с 2,6 млн. барела. В същото време Енергийната информационна администрация (EIA) посочи, че производството на суров петрол в САЩ се очаква да нараства през 2019-а година с по-слаби от първоначалните оценки, достигайки средно ниво от 12,30 млн. барела на ден. За 2020-а година EIA също ревизира надолу своите прогнози за американските добиви до 13,03 млн. барела от 13,20 млн. барела дневно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари