четвъртък, 14 март 2019, 14:10 ч.

ЕНП иска

ГЕРБ, ДСБ и СДС в коалиция за евроизборите?

BNews.bg

 ГЕРБ, ДСБ и СДС в коалиция за евроизборите?

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова председателите на десните партии у нас да се явят заедно на евроизборите през май.

„Само ако се обединим, ще можем да избегнем разпределянето на гласовете, което ще е от полза за популистите и антиевропейските сили”, пише той.

Писмото е адресирано до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерите на ДСБ Атанас Атанасов, на Движение "България за гражданите" Димитър Делчев и председателя на СДС Румен Христов.

Партиите бяха заедно във властта като коалиция в началото на предходния парламент, но заради скандалите около съдебната реформа ДСБ излезе от властта, докато останалите продължиха да подкрепят правителството като Реформаторски блок, съобщи БТВ.

По-малките десни партии от месеци обсъждат варианти за съвместно явяване, в т.ч. заедно с центристката „Да, България”, ни до момента нито СДС, нито ДБГ, нито ДСБ са изразявали желание да се коалират с ГЕРБ, която даже активно критикуват. ГЕРБ също в досегашните избори не са приемали варианти за коалиционно явяване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Миро - 12:29, 16 март

  Едни продажници на българските интереси да се сдружат с други такива и България ще цъфне и върже!

 • сеирджия - 12:10, 15 март

  Би било интересен експеримент да има обща листа на ГЕРБ и десните с преференции. Слагам бас на каса Битбургер, че тогава състезанието ще бъде мегаинтересно и че Уиуето Павлова няма да се класира първа. Но има и друго: курнелия ще загуби катастрофално изборите и ще се наложи да погребе идеята си да управлява скоро. Мдаа, откъдето и да го погледнеш, все бива...

 • Дол-Гол все тая - 10:18, 15 март

  Това са комерсиалисти, а не политици. Всеки иска да тури свой човек на сергията, а не да му търси мюштерии. Такава е политиката у нас. С нея се стига до центъра на земята, а не над нея.

 • Колев - 08:22, 15 март

  Без изявени лидери,а с мижитурки , се коалират с бившите некадърни комунисти. Срам и позор.

 • Дудука: тъп, но упорит - 16:06, 14 март

  h t t p s : / / offnews. bg/ offtopic/ barekov- v- liuta- shvatka- s-anglijskia- i-g -n-liberast- dzhendarski- 699292. h t m l Засрам`и се, бе човече, деца имаш...

 • Българин - 14:56, 14 март

  Пълни глупости, че десните партии не искали да се коалират с ГЕРБ. Реформаторският блок направи най-тежкият възможен компромис, като се коалира в правителство с ГЕРБ, което трябваше по волята на избирателите (и на РБ, и на ГЕРБ!) да е реформаторско, но Борисов отказа да започне реформи и принуди принципните реформатори да напуснат коалицията. Ами на президентските избори да напомням ли? Нали Радан Кънев предложи на Борисов подкрепа за Президента Плевнелиев за втори мандат и Борисов го отряза най-грубо. Това само за протокола. Иначе предложението на Дол е доста разумно, но само в случай, че има 50:50 разпределение между кандидатите от ГЕРБ и тези от десните партии, което съответства на разпределението на електоралните нагласи вдясно, както е известно.

Напиши коментар

Коментари