петък, 15 март 2019, 10:00 ч.

Със 134 гласа

Избраха Бойко Атанасов да оглави КФН

BNews.bg

Избраха Бойко Атанасов да оглави КФН

Със 134 гласа депутатите единодушно избраха Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН).

Той бе номиниран от партия "Атака" и бе единственият кандидат за поста.

Атанасов обеща активен диалог с бизнеса. Той вече е депозирал оставката си като заместник-председател на КФН, какъвто бе до момента.

Припомняме, от 1 март КФН остана без председател, тъй като Карина Караивановастана представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Така Караиванова бе вторият високопоставен член на ръкодството на КФН, който напуска. През август 2018 г. Ралица Агайн, зам.-председател с ресор застраховане, подаде оставка заради скандала около фалиралия кипърски застраховател "Олимпик".

Като единствен кандидат Атанасов бе изслушан на 13 март 2019 г. в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Той представи визията си за развитие на КФН.

Въпроси към него от представители на браншови организации и на дружества с нестопанска цел нямаше. Представителите на БСП пък, по ясни за всички причини, не присъстваха на заседанието на комисията.

Самият Атанасов заяви, че смята да развива КФН като регулаторен орган в шест основни насоки. Основният акцент ще е максимална прозрачност на действията на КФН чрез предоставяне на подробна, точна и навременна информация, увери Атанасов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари