петък, 15 март 2019, 14:10 ч.

Групова жалба

Убийци съдят държавата, искали да правят секс с жените си без камери

BNews.bg

Убийци съдят държавата, искали да правят секс с жените си без камери

13 опасни престъпници с доживотна присъда и двама с по 20 г. затвор съдят държавата, защото имало камери в помещенията, в които правели секс с жените си в затвора.  Те бяха докарани при засилени мерки за сигурност и пазени от тежко въоръжени конвоиращи и маскирани ченгета. Заради безопасността на страните и oпазването на обществения ред, пък съдиите взеха решение делото да се гледа при закрити врати, тъй като в залата свалиха белезниците на затворниците.  Три от жените на осъдените също присъстваха.

Груповата жалба е подадена от пандизчии от затворите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене срещу заповед Л-721 от 29 февруари 2016 г. на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) в частта й, която регламентира реда на провеждане на удължено свиждане за срок до 4 часа. Това е поощрителна мярка за затворниците, като свиждането се провежда в помещения, при възможност оборудвани със системи за видеонаблюдение и в присъствието на надзиратели. Осъдените смятат,  че не се зачита правото им на личен и семеен живот и защитата на личните им данни.

На първа инстанция в Административния съд в София те загубиха делото.  Мотивите на магистратите са, че заповедта е издадена от компетентен орган и има законови основания. Удълженото свиждане е награда, няма факти, че се извършват действия, които нарушават гарантирани права и свободи. Доколкото се касае за режим на изтърпяване на наказание, общественият интерес и сигурността на местата за лишаване от свобода имат превес над личния интерес заключава съдът. Той не открива и нарушения на защитата на личните данни. Затворниците са били информирани за възможното видеонаблюдение чрез заповедта на директора на ГДИН.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари