петък, 15 март 2019, 15:10 ч.

Изготвяне на цялостен нов проект

КЕВР прие нови правила за измерване на количеството енергия

BNews.bg

КЕВР прие нови правила за измерване на количеството енергия

Ще се състои обществено обсъждане.

Комисията за енергийно и водно регулиране прие на закрито заседание доклад с нови Правила за измерване на количеството електрическа енергия, предаде БГНЕС. 

Изготвянето на цялостен нов проект с правила е в резултат на окончателното решение на Върховния Административен съд от 08 ноември 2018 г., с което са отменени редица текстове, приети от Комисията през 2013 г.

С новите правила се преодолява сегашната липса на ясни регламенти по отношение на измерване, начините и местата за измерване, условията и реда за тяхното обслужване, включително реда и начините за преизчисляване на количеството електрическа енергия при установяване на неизмерена, неправилно и/или неточно измерена електрическа енергия, се посочва в доклада на работната група.

По проекта на новите правила на 22 март ще се състои обществено обсъждане. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари