петък, 15 март 2019, 15:20 ч.

Възмездие?

Осъдиха условно двамата, чиито кучета разкъсаха възрастна жена

BNews.bg

Осъдиха условно двамата, чиито кучета разкъсаха възрастна жена

Едното куче - мъжко куче, рижаво на цвят, кръстоска между порода "Питбул" и местно едро куче, а другото - мъжко, черно на цвят, неустановена порода.

Мъж и жена получиха условна присъда от 1 година за това, че не са положили достатъчно грижи за домашнуите си животни си, вследствие на което кучетата са нападнали и убили възрастна жена.

На 19 януари 2017 година в село Козловец, община Свищов, при условията на независимо съпричиняване, двамата не се погрижили за кучетата си, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.

Едното куче - мъжко куче, рижаво на цвят, кръстоска между порода "Питбул" и местно едро куче, а другото - мъжко, черно на цвят, неустановена порода.

Двете кучета не са били под надзора на собствениците си и нападнали старицата, като са и причинили остро протичащ хеморагичен шок, предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена, заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, което довело до смъртта на 80-годишната жена.

Условните присъди на двамата са 1-годишни, с 3-годишен изпитателен срок. Осъдените трябва и да заплатят глоба в размер на 800 лева.

Съдът ги е признал за невиновни да са извършили престъпление в съучастие като съизвършители.

Със заповед на съда второто от споменатите кучета ще бъде отнето от собственика му и евтанизирано.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Велико Търново.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари