петък, 15 март 2019, 19:30 ч.

Разкрития по случая

Откриха още по-фрапиращи нарушения с общинските жилища в Хасково

BNews.bg

Откриха още по-фрапиращи нарушения с общинските жилища в Хасково

Началникът на общинска собственост Янко Петев обясни, че в момента въпросната служителка се разследва.

Откриха още нарушения с общинските жилища за социално слаби в Хасково, предаде БНР.

Както по-рано днес стана ясно, в тях е настанена зам.-кметицата на града Милена Янузова. При допълнителна проверка било установено, че в такива апартаменти са настанени и полицаи, лекари, артисти и музиканти.

Освен настаняване на хора, които не отговарят на критериите, проверка е установила, че е възможно и настаняване чрез подкуп.

Оказва се обаче, че е извършено дори по-сериозно нарушение - продаден е апартамент на наемател от общинска служителка, която е взела парите на ръка и изобщо не ги е внесла в хазната.

Измаменият е 61-годишният Асен Стоянов. Въпреки че той смятал, че вече е собственик на общинското жилище, през февруари бил извикан в общината, където му съобщили, че не е плащал наем. Мъжът живеел в жилището от 28 години, а през юли 2018 г. го купил (или поне така вярвал). Оказало се обаче, че платените 23 хиляди лева така и не били влезли в хазната.

Началникът на общинска собственост Янко Петев обясни, че в момента въпросната служителка се разследва.

Днес кметът на Хасково Добри Беливанов разпореди проверка на всички 495 общински жилища.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари