понеделник, 18 март 2019, 15:32 ч.

Изпуснат шанс

Войната в БСП - кой манипулира избора на Елена Йончева?

BNews.bg

Войната в БСП - кой манипулира избора на Елена Йончева?

Вчера БСП пропусна великолепен шанс да излезе единна и консолидирана. Това каза за БНР Атанас Мерджанов от БСП. Според него има „тежки съмнения за манипулация на избора, в който Йончева получи 95 гласа срещу 75 на Станишев“.

„С личността на Кирил Добрев се свързват трите последни съмнения за манипулации. Първата е по времето, когато той не беше избран за член на Изпълнителното бюро, втората – при провеждането на 49-ия конгрес и третата – на вчерашното заседание на Националния съвет. Самият факт е, че първоначално бяха регистрирани 144 членове на Националния съвет... Срамежливо този факт беше отбягван от ръководството, тъй като имаше на няколко пъти запитвания колко е кворумът, пристигналите. И изведнъж – 174 гласували! Това е нещо недопустимо, като имаме предвид практиката, че на заседанията на Националния съвет от 185 члена не присъстват повече от 110 до 120 души. Вчера беше без прецедент такова нашествие! Това и фактът, че само минута след обявяването на резултата имаше гласуване за бюджета на Националния съвет и на него гласуваха 101 члена на Националния съвет, са достатъчно добри индикации за това, че се случва нещо нередно, нещо извън традициите, извън морала и устава на БСП. В такова състояние аз се съмнявам, че ще можем да мобилизираме докрай всички наши членове и симпатизанти“.

Йончева не е спечелила по отношение на номинациите! Нямаше нито твърд, нито категоричен обзор и анализ на броя на номинациите по места. Тези факти срамежливо бяха пропускани! Едва по средата на заседанието Кирил Добрев излезе и спомена, че Станишев и Йончева имат над 200 номинации, но нито е казано кой има повече, нито кой има по-малко. Мога да говоря за моя избирателен район – Ямболска област, а имам информация и от други съседни области, че категорично води Станишев“.

Нинова „панически бяга“ от заявените и декларирани намерения за провеждане на непрекъснати референдуми в партията, каза Мерджанов, според когото номинациите на кандидати за ЕП „са по същество вътрешнопартиен референдум“. БСП обаче няма да се разцепи, категоричен е Мерджанов, макар да подозира, че решението на Националния съвет „ще отекне много силно в общинските партийни организации, тъй като мнозина от тях са застанали твърдо зад Станишев“.

„Със съжаление трябва да отбележа моята прогноза от преди две години и половина, че партията се води твърдо и еднолично, пренебрегвайки всякакви мнения във вътрешнопартиен план и вътрешнопартийната демокрация е на едно много ниско равнище“.

Въпросът дали Нинова би подала оставка, ако БСП загуби евроизборите, е бил посрещнат с „ехидно усмихване“, допълни той и уточни, че Станишев и Нинова не са провели нито един разговор помежду си в последните няколко месеца.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Българин - 22:18, 18 март

    Вижте, Курнелия иска за втори път (след Румен Радев) да мине с номера, че топкандидатът на БСП не е член на Партията, а от някаква въображаема "гражданска квота". Само че точно примерът на Радев показва най-ясно, че гласуваш ли за БСП, получаваш БСП, па ако щé кандидата да го докарат не от въображаема гражданска квота, а от Марс. Това е добре да го има предвид всеки, който реши, че трябва да наказва ГЕРБ на предстоящите избори. Друг е въпросът, че ако наистина беше толкова принципна, колкото се прави Нинова, мигайки на парцали пред Цветанка Ризова, тя щеше вече да е извадила БСП от ПЕС и да се e преместилa в партията на евразийските мастурбатори и онанисти, която заедно с Дудука им е естественото обкръжение. Слагам бас на каквото кажете, че ако влезе в ЕП, Йончева няма да направи абсолютно нищо срещу корупцията в България, за сметка на обилно циврене срещу санкциите против путиновите олигарси, които санкции са си техен личен, а не наш национален проблем!

  • 123 - 18:41, 18 март

    Този няма място в листата на БСП, абсолютно бита карта е. Ако БСП искат да спечелят повече избиратели, трябва да му бият шута. Евала на Нинова. Бях десен избирател преди 10 години, но сега ще гласувам за тях, ако разбира се мижитурката Станишев не е в листата.

  • Елена Йончева е боец - 16:08, 18 март

    Станишев е бита карта, както и ПЕС. Обслужват властта и себе си. Нито ПЕС има някакви шансове в Евросъюза нито пък Станишев някакво влияние в БСП. Твърде компромисен с ГЕРБ, та чак и да поражда съмнение, че е патерица на Бойко Борисов. Зад него стоят само отметнатите вече от политиката стари асове на БКП/БСП, които години наред и със сантим не дръпнаха напред партията. Живуркаха с мисълта, че са вечни в нея, а я доведоха до нищожен брой депутати в парламента. Вероятно от голямата обич на народа към тях.

Напиши коментар

Коментари