вторник, 19 март 2019, 19:15 ч.

Пет месеца след убийството

Предадоха на съд задържания за убийството на водещата Виктория Маринова (ОБЗОР)

BNews.bg

Предадоха на съд задържания за убийството на водещата Виктория Маринова (ОБЗОР)

Северин Красимиров е обвинен за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, блудство и изнасилване.

Пет месеца след убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова - задържаният за престъплението Северин Красимиров отива на съд. Обвиненията са за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, блудство и изнасилване. Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Северин.

„Само доказателствата ще ни отведат до истината”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

„Северин Надеждов Красимиров от днес е предаден на съд”, обяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Северин е обвинен в блудство, изнасилване и убийство. Признал е всичко.

„Виновен съм. Много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил”, заяви Северин.

Мотивът му бил сексуален. Съучастници нямал. Не бил и психично болен.

„Неговите обяснения градираха и при всеки разпит той ни разкриваше допълнителни факти. Има огледи, на които не са намерени следи от друго лице. Експертите в Ловеч имаха възможност да го наблюдават и тяхното заключение е, че той има леко умствено изоставане, но това изоставане не е болест и не го лишава от възможността да осъзнава действията си, може да носи наказателна отговорност”, заяви окръжният прокурор.

Наказателна отговорност за укривателство нямало да носят роднините на Северин, въпреки медийните им разкази, че са знаели какво е извършил. Пишман станали и разследващите, признават самите те – заради внушенията кой и защо е убил Виктория.

„Внушенията, които бяха направени, не отговарят на истината. Само злепоставиха България, за кратък период  от време, но не постигнаха целите на тези кръгове, водени от нечисти политически цели”, заяви Румяна Арнаудова.

Заради това прокурорите и полицаите работели по случая бяха специално наградени. С благодарствена грамота и нож.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари