сряда, 20 март 2019, 12:29 ч.

Само в Bnews

Бареков и Байрактаров се оказаха прави! Управляващите започват ударно строителство на бежански лагери!

BNews.bg

Бареков и Байрактаров се оказаха прави! Управляващите започват ударно строителство на бежански лагери!

Само преди няколко дена евродепутатът Николай Бареков и журналистът Димитър Байрактаров предупредиха в предаването си, че действията за спирането на преговорите за присъединяването на Турция в Европейския съюз, ще доведат до засилване на мигрантския поток към България се оказаха прави. Вече е обявена и първата обществена поръчка за изграждане на огромен бежански лагер в град Елхово.

Ето какво гласи описанието в нея:

"Изготвяне на инвестиционен проект, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително - монтажни работи (инженеринг) за изграждане на площадка за разполагане на контейнери в град Елхово, ул. „Морава“ № 1“: при изпълнение на обособената позиция, следва да се изготвят работни проекти по всички специалности за необходимите строително - монтажни работи на обекта, с цел изграждане на временно селище и инженерните съоръжения към него в част от района на РДГП – Елхово, отговарящо на следните изисквания: Изграждане на инфраструктурен район с три обособени зони за нуждите на МВР, инженерните съоръжения към терена (транспортни, ВиК, електро и комуникации) и благоустрояването му, с обща площ приблизително 27 000 кв.м.; Изграждане на монолитна ограда по периферията на района; Изграждане на входна буферна зона и КПП; Изграждане на вътрешна ограда, разделяща зоните с различно предназначение; Изграждане на зонирани площадки за разполагане на контейнерите; Да се предвидят битово рекреационни зони, с навеси от метална конструкция; Изграждане на Вертикална планировка. Изграждане на електрозахранване на района, изграждане на осветление на района и оградата, вкл. резервно, изграждане на мълниезащитна и заземителна инсталации и комуникационни, охранителни системи и видеонаблюдение, изграждане на площадкова ВиК мрежа. След изготвяне на проектирането, следва да се изпълнят всички строително-монтажни работи, както и да се осъществява авторски надзор, съгласно чл.162 от ЗУТ по време на строителството."

Оригинала може да видите тук.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари