сряда, 20 март 2019, 15:00 ч.

Повишение

Увеличават заплатите на специалистите по здравни грижи в „Пирогов“

BNews.bg

Увеличават заплатите на специалистите по здравни грижи в „Пирогов“

Основните заплати на специалистите по здравни грижи, включително сестри, акушерки, рехабилитатори в УМБАЛСМ "Пирогов" ще бъдат увеличени с 60 до 90 лв. от 1 април. Това предвижда анекс към Колективния трудов договор, подписан от синдикалната организация на КНСБ в здравното заведение, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Така редова сестра в отделение вече ще получава най-малко 920 лв., вместо досегашните 830 лв. Сестрите в детска клиника или кабинет ще получава минимално възнаграждение от 950 лв., вместо 875 лв. Реанимационните или операционните сестри пък ще получават най-малко 980 лв, уточняват от КНСБ.

Това увеличение надминава заложеното в отрасловия колективен трудов договор и е доказателство, че при правилно управление на финансите и добър социален диалог , всяка болница може не само да достигне тези нива на заплащане, но и да ги задмине, е коментирал председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Иван Кокалов, цитиран в прессъобщението.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари