четвъртък, 21 март 2019, 9:40 ч.

Проучване показва

90% от британците определят като национално унижение поведението на Лондон за Брекзит

BNews.bg

90% от британците определят като национално унижение поведението на Лондон за Брекзит

Всеки девети от десетима британци смята, че начинът, по който Великобритания се занимава с процеса по Брекзит, е "национално унищожение", показва социологическо проучване на "Скай нюз".

Поведението на Великобритания, докато се движим към напускане на ЕС, ни унижава като държава, отговарят 90% от анкетираните.

Само 7% не споделят това мнение, а 3% отговарят, че "не знаят".

По-рано днес премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей официално поиска от ЕС отлагане на Брекзит до 30 юни. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ЕС ще даде на Великобритания само кратко отлагане на Брекзит, ако депутатите прокарат сделката за Брекзит през следващата седмица. По-рано беше разпространен документ, който показва, че Европейската комисия иска отлагане на Брекзит до 23 май или до края на 2019 г.

Британското общество е разделено по отношение кой е виновен за настоящата безпътица. Запитани кой е виновен за провала на британското правителство и ЕС да договорят споразумение за Брекзит, одобрено от британските депутати, всеки трети (34%) от анкетираните мисли, че вината е предимно на правителството на Великобритания. 24% обвиняват и двете страни. 7 на сто смятат, че вината не е нито на Лондон, нито на Брюксел, а 2% не са сигурни.

В проучването са участвали 1189 души на 20 март 2018 г.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари