четвъртък, 21 март 2019, 11:10 ч.

Синята драма продължава в агония

Лукарски унищожи Румен Христов заради коалицивта на СДС с ГЕРБ и му поиска оставката!

BNews.bg

Лукарски унищожи Румен Христов заради коалицивта на СДС с ГЕРБ и му поиска оставката!

На прима виста си мисля, че ако бях в такава позиция, поне щях да се спазаря името на Партията да фигурира в официалната регистрация и на следващите местни избори ГЕРБ да подкрепи официално нашите действащи кметове!

ГЕРБ и СДС обявиха обединението си за предстоящите евроизбори. Това стана след среща между лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, Цветан Цветанов и лидера на СДС Румен Христов. След срещата стана ясно, че по препоръка на шефа на ЕНП е добре да има дясно обединение, за да имат повече депутати в европарламента, а премиерът обеща избираемо място на СДС. Това обаче явно не се харесва на всички. Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски написа гневен пост във Фейсбук, с който критикува своите съпартийци. 

Ето какво написа Лукарски: 

Като се замисля, аз по-голям срам и унижение в историята на СДС не съм виждал!!! Да отиде председателят на Партията, без мандат от Националния съвет и НИС и да се договаря за нещо, за което не е упълномощаван от никого, никога! Ами естествено, че ще бъдеш третиран като подлога, то ти си си такъв! А водиш и Владо Кисьов, който лично дълбоко уважавам, за да го правиш и него за посмешище! Между другото в какво качество отива Владо Кисьов, също не е ясно при положение, че нито е член на НИС, нито е номиниран, от който и да било орган на партията, за каквото и да е било! 

Бил съм обвиняван в какви ли не колаборации с ГЕРБ и Борисов... Не смятам обаче, че по мое време и за част от секундата СДС е било в такова “наведено” положение! На прима виста си мисля, че ако бях в такава позиция, поне щях да се спазаря името на Партията да фигурира в официалната регистрация и на следващите местни избори ГЕРБ да подкрепи официално нашите действащи кметове! 

Никога не съм таял особена симпатия към обединението “Демократична България”, признавам си! Но ние не сключихме коалиция с тях, защото не ни дали някое от първите три места в листата и не искали да фигурира абревиатурата СДС в регистрацията! Поради какви причини правим отстъпление от същия принцип спрямо ГЕРБ, питам аз!? А, защото Жозеф Дол бил казал еди какво си! Ами от Жозеф Дол аз лично съм чувал какви ли не неща, от типа на това, че коалиция с БСП е по-приемлива от тази с Патриотите!

Срам и позор, няма други думи! Искрено вярвам и се надявам, че върховният орган на Партията - Националният съвет няма да позволи това унижение да стане факт! Отделно в случая искане на оставката на председателя е просто задължително!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Стоянов - 18:13, 21 март

    Няма изненада - СДС се гушнаха с комунистите от ГЕРБ. Честито! Цветанов да ги покани в новия си луксозен апартамент и да празнуват! Може и в частния му асансьор!

  • Българин - 15:27, 21 март

    Сетила се Мара да се побара... Лукарски много бързо забрави как заряза синя идея, сини партньори и све, когато те напуснаха падишаха поради отказа му да проведе съдебна реформа, а Лукарски остана да кибичи в министерския си стол. Смъртта на СДС бе причинена от Лукарски, а не от Христов!

  • Жоро - 13:49, 21 март

    Направо е за изключване.

Напиши коментар

Коментари