четвъртък, 21 март 2019, 13:00 ч.

Прокуратурата дава на съд

Съдят двама надзиратели за смъртта на затворник в Бургас

BNews.bg

Съдят двама надзиратели за смъртта на затворник в Бургас

Те ще бъдат съдени за убийство по непредпазливост.

Прокуратурата дава на съд двамата надзиратели, които бяха разследвани за смъртта на лишен от свобода в бургаския затвор. Стилиян Карчев и Ангел Мавров ще бъдат съдени за убийство по непредпазливост. Инцидентът е станал на 25 март 2017 г., когато възникна повреда на парната инсталация в спалното помещение на затворника Горан Горанов. Той получил тежка термична травма, попарване на дихателните пътища и изгаряне на 53% от кожата на главата.

Според прокуратурата надзирателите не са изпълнили законовото си задължение - да осигурят защитата, безопасността и сигурността на лишения от свобода. Освен това, при възникналата аварийна ситуация, не са предприели своевременно мерки за ограничаването и преодоляването на последствията от нея и опазването живота и здравето на лишения от свобода.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари