четвъртък, 21 март 2019, 16:30 ч.

На път да избухне

Назрява нов грандиозен допинг скандал, този път не са виновни руснаците

BNews.bg

Назрява нов грандиозен допинг скандал, този път не са виновни руснаците

Нов грандиозен допинг скандал е на път да избухне в спорта, но този път мишена няма да са руски спортисти.

През 2015 г. Москва бе обвинена в масово и системно допингиране на атлетите си, част от което бе доказано и санкциите за руския спорт продължават да са много тежки.

Сега един филм, в който са използвани реални изказвания на състезателя по ски бягане Йоханес Дуер, стана повод за мащабно разследване в Австрия и Германия. Резултатите водят към германски доктор, който вече е арестуван. Неговото име не се споменава, но се очаква той да разплете нишката на огромна мрежа за допингиране на състезатели в поне пет различни спорта.

Самият Дуер бе арестуван на 5 март и ще бъде свидетел в делото, което се очертава да разтърси спорта.

Той е признал за използване на кръвен допинг, ЕПО и хормони разтежа от 21 състезатели (за които знае поименно), които са познати в три зимни и два летни олимпийски спорта.

Прокурорът от Мюнхен Кай Гребер вече е издал заповеди за задържане и разпитване на тези атлети.

Намерени са следи от цяла мрежа за допингиране на спортисти, като отделни клетки от нея има в Германия, Австрия, Хърватия, Словения, Естония, Италия, Швеция, Финландия и дори Хавай.

Дуер, който е част от организацията, бе уличен в употреба на допинг след Олимпиадата в Сочи 2014, а след това не се състезава.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари