четвъртък, 21 март 2019, 18:20 ч.

Наблюдавани са 3 последователни изригвания

Руски учени предупреждават за повишена слънчева активност

BNews.bg

Руски учени предупреждават за повишена слънчева активност

Руски астрономи са регистрирали три изригвания на Слънцето за последните няколко денонощия, което свидетелства за повишена активност на небесното тяло, предава ТАСС.

Изригванията са били характерни за "жълтото" ниво на регистрация, което се наблюдава за пръв път от няколко месеца. Във вечерта на 20 март и днес, 21 март, сме станали свидетели на три изригвания от клас С. Индексът на подобна активност за пръв път от няколко месеца достига "жълто" ниво - което 3,5 по десетобалната скала.

Учените са наблюдавали на повърхността на Слънцето две зони на активно излъчване. Това се обяснява с факта, че нашата звезда продължава да изгаря "гориво" от предишния си цикъл. Това са магнитни полета, които се образуват под повърхността на Слънцето и се изхвърлят на повърхността под формата на потоци плазма с допълнителна енегрия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари