неделя, 24 март 2019, 18:00 ч.

По 75 стотинки на декар

Държавата пази земеделците от градушки, но срещу заплащане

BNews.bg

Държавата пази земеделците от градушки, но срещу заплащане

По 75 стотинки на декар обработваема площ ще плащат земеделските стопани за защита от градушките, предаде БНР. Това предвижда държавата.

По информация на министъра на земеделието Румен Порожанов първоначалното намерение и застрахователите да правят вноски отпада.

Припомняме, преди дни Кабинетът одобри проект на Закон за превенция от неблагоприятните климатични събития. Целта е да се разшири обхватът на системата за борба с градушките, така че да бъдат защитени всички обработваеми земи в страната, както и урбанизирани територии.

Според предварителните разчети това ще струва 230 милиона лева годишно.

Със задачата ще се заеме ново държавно предприятие, което ще се финансира от бюджета и от вноските на земеделските стопани.

Към момента от градушки е защитена една трета от обработваемата земя в страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари