понеделник, 25 март 2019, 9:39 ч.

Първо в BNews

Бомба! Журналистът Димитър Байрактаров закова Каракачанов в схемата “Апартамент гейт”!

BNews.bg

Бомба! Журналистът Димитър Байрактаров закова Каракачанов в схемата “Апартамент гейт”!

Снимка: Интернет


В серия от постове в личния си фейсбук профил журналистът Димитър Байрактаров разобличи
министър Каракачанов като пионер в схемата “Апартамент гейт”.

Оказва се, че Каракачанов още през 2017 г. се е сдобил с апартамент от 210 кв.м. в елитен софийски квартал, като е извършил замяна със стария си апартамент. Каракачанов и съпругата му е трябвало да доплатят и 70000 лева на продавача, които обаче са разсрочили като заем за изплащане във времето напред.

Новият апартамент на Каракачанов в крайна сметка е стъпил на цена от 643 евра на кв.м., което според брокери е абсурдно ниска цена за жилище в този район.

Експертите твърдят, че в този район много трудно се освобождават жилища за продан, но ако това се случи жилището се продавало буквално за няколко дни на цена не по-ниска от 2000 евра на кв.м.

Експертите не откриха такава обява за продажба на апартамент, закупен от Каракачанов,
което според тях може да се случи само ако собственикът е известил определен кръг близки лица за
продажба на жилището. Те обаче недоумяват защо на фирмата собственик е било необходимо да извършва замяна на такава ниска цена и да разсрочва разликата в цената когато е могло всичко това да стане на много по-висока цена при това изплатена изцяло.

Интересна подробност е, че фирмата продавач на апартамента е била само с един служител, а основната и дейност е отдаване на собствени жилища под наем. От тази си дейност тя е реализирала прилична печалба, тъй като както казахме апартаментите са се намирали в елитен квартал на София.

Журналистът Димитър Байрактаров установява и друг факт и той е, че министър Каракачанов не е декларирал конфликт на интереси през 2017 г. за дължимите към фирмата продавач на апартамента му, което повдига много допълнителни въпроси. Именно поради тази причина той  призовава главния прокурор и КПКОНПИ да започнат незабавна проверка на министър Каракачанов.

Интересно е, че всички медии мълчат по този още по-скандален случай.

Ето линк от декларацията за публичност на имуществото за 2017 г. на Каракачанов:

https://register.caciaf.bg/2018/E9859A0A-9EBA-46C3-8213-51C6F908E11D87791.xml?fbclid=IwAR1bsuFAaMbmVMmn_kcVU60Fr22yfPxm5sTbYmnK3PDmkc23oQwblaWwWfM

Ето линк и на декларацията за конфликт на интереси за 2017 г. на Каракачанов:

https://www.parliament.bg/pub/REG/172450Krasimir_Donchev_Karakachanov_t.2.PDF
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Антон Тодоров - 23:28, 25 март

    Сестрата на Красимир Д. Каракачанов е Светлана Д. Каракачанова - Немска (да публикувам ли ЕГН-тата?!)! Собственик на кредитиращото караКачан строителното търг. д-во "СофМетал 07" ЕООД е Димитър Немски [баджанака по сватовство!?], който е бил в управителните органи на футболните клубове "Литекс" и ЦСКА-София (към МО!). А говорител на Соф.Гр.Пр. доскоро беше прокурор Маргарита Немска - дали не е сватя, а?! Съпругата на караКачан Росица Георгиева Слабакова - Каракачанова (майка й е бивша комунистическа прокурорка в Гл.Прокуратура!) бе настанена без конкурс и нужния юридически стаж на хранилка в Соф.Гр.Прокуратура (вече в по-горната Соф.Ап.Пр.!), като за "юридически стаж" е признато "юридическото съветване" в парламента на албиносния си караТърбух докато е бил депутатин, избран от платените мургави бира-скара избиратели от покрайнините на Плевен - известни като "гръцките цигани", внесени през 1960-те по второ направление от Замфир Яшар - Тато (известен и като Тодор Живков - Янко) и делиорманския манго-патрон на Каракачанови Пънчо Кубъдънъ! Освен това нищо не се споменава за резиденцията на караКачан в Боженци - позлатена с ремонти от инженерните части на МО-БА, където преди около година той вдигна супер-луксозна свадба на дъщеря си Деница не без помощта на МО-Дирекция "Военните столови и чествания" на "моят служител" Иво гайл-гитлер Антонов!!! И още: по време на кандидат-президентската кампания се изнесоха (от Велизар Енчев) факти за строяща на морето огромна резиденция на караКачан, но след това случая се ЦЕНЗУРИРА и подмина с мълчание - най-вече от самия караКачан! А какви възнаграждения, хонорари и средства получава и преразпределя заедно с ДС-агент "Кремена" (Райна Кирилова Дрангова - р.11.04.1935г.; от 1977г. и без снемане от ДС-агентурен отчет до днес!), ДС-агент "Иван" караКачан (р.29.03.1965г. без снемане от ДС-агентурен отчет и до днес!), като председател на "Фондация "ВМРО" (в частна ползва)" (ЕИК 112602581), председател на ПП "ВМРО-Българско национално движение" (ЕИК 130451348), зам.председател на сдружение Македниско Културно-Просветно Дружество "Гоце Делчев" (ЕИК 000681292), член на УС на Фондация "Българска", .....?! Твърде възможно е да се осъществява пране на пари в огромни мащаби от нелегитимен произход (вкл. продажба на паспорти и средства от секретните фондове на службите, пък и на агентурни хонорати от чужди не-НАТО-вски служби!!!) от организираната баджанашко-сватовска престъпно-агентурна група на караКачан! А Цацаратурата (заедно с прокурор Росица Георгиева Слабакова - Каракачанова) въобще не предприема нищо за разследване на ДС-МВРо-катунната с баджанашко-сватовката партийно-гешефтарска престъпна дейност под крилото на Партията, Службите и Правораздавателните органи!

Напиши коментар

Коментари