понеделник, 25 март 2019, 14:40 ч.

Предупреждение

ЕК: Възможни са затруднения при преминаването на границата, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение

BNews.bg

ЕК: Възможни са затруднения при преминаването на границата, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение

Европейската комисия предупреди, че ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, преминаването на границата между Общността и Обединеното кралство може да бъде затруднено след 12 април.

Отблязва се, че ЕС е предприел всички необходими мерки за избягване на допълнителните затруднения, но при подобно развитие ще бъдат въведени незабавно задълбочени митнически и паспортни проверки. Уточнява се, че това неминуемо би довело до значително повишаване на времето за пресичане на границата между ЕС и Великобритания.

Комисията допълва, че все още не са приети мерките, свързани с бюджета на ЕС и визите за британски граждани. ЕК изразява очакването тези мерки да бъдат приети навреме, след като се изяснят намеренията на Лондон.

Говорител на комисията определи като "многосказателни" картините от похода във Великобритания с настоявания за нов референдум за членството в ЕС. Свободата на изразяване е основно право в ЕС, коментира той. 

Единственият ни събеседник е британското правителство. Докато то не ни каже друго, работим с разбирането, че Великобритания ще напусне ЕС. Работим с намерението да допринесем за оттегляне със споразумение, при пълна готовност за всякакво развитие, включително най-лошото, допълни той. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари