вторник, 26 март 2019, 10:00 ч.

Счупили му челюстта с ритник в главата

Полицаи пребили момче, защото не им повярвал, че са полицаи

BNews.bg

Полицаи пребили момче, защото не им повярвал, че са полицаи

19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие, съобщи Нова.

По думите на момчето всичко станало в петък, 22 март, около 20.30 часа. Тогава Петър се прибирал към дома си, когато по пътя го настигнал автомобил, от който слезли двама непознати мъже. Тогава момчето се изплашило и побягнало, защото си помислило, че искат да го оберат, а полицаите били цивилни - не носили униформа, нито били с патрулка.

"Не разбрах, че това са полицаи. Шофьорът слезе и ми каза да си дам документите за проверка. В следващия момент си показа значката, но за мен това не бяха истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци.Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха", разказва младежът Петър Маринов.

Бащата на момчето е адвокат. Той е извадил медицинско на сина си за нанесените травми и е подал сигнал в полицията и прокуратурата.

Версията на полицаите - момчето оказало съпротива при проверка за притежание на наркотици. Момчето дори нанесло лека телесна повреда на един от полицаите.

Счупили му челюстта с ритник в главата

Наблюдаващият прокурор по случая Димитър Димитров заяви, че по случая се извършва проверка. "Разпитват се както полицаите и Петър, така и други лица, които са били в района. Момчето е било проверено случайно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето отново е оказало съпротива. Тогава е била причинена и телесната повреда на полицая. Момчето е било освободено след около 2 часа", каза той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари