сряда, 10 април 2019, 17:10 ч.

И тях ги погнаха

Проверяват СКАТ на Валери Сименов за имоти, закупени на занижени цени

BNews.bg

Проверяват СКАТ на Валери Сименов за имоти, закупени на занижени цени

Става въпрос за недвижимости в „Слънчев бряг“, за друга спорна сделка ще бъдат разпитани още двама депутати от "Обединени патриоти".

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от „СКАТ” ООД, управлявано от депутата и лидер на НФСБ Валери Симеонов, съобщават от ВКП.

Вчера до главният прокурор Сотир Цацров е постъпил сигнал за покупка на три недвижими имота, като сделките са изповядани на нереално ниски цени. През 2004 г. е закупено право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лв, при данъчна оценка 856,60 лв.

Вторият имот е закупен през 2005 г. – офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6901,10 лв., при данъчна оценка 6901,10 лв.

Третият имот, за който е подаден сигнал, е закупен през 2008 г. – частна общинска собственост в Бургас с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. По това време Валери Симеонов е председател на Общински съвет – Бургас.

В посочения период председател на Комисията за общинска собственост е бил Валентин Касабов – сега народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил друг днешен депутат - Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са твърди, че в База за отдих "Пресока“ в община Златоград, която също е собственост на „СКАТ” ООД и в момента е хотел „Панорама“, са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило. 

Освен Симеонов, КПКОНПИ ще проверят и информацията за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари