петък, 12 април 2019, 19:30 ч.

Президентът на САЩ

Тръмп призна, че искал Иванка в ООН и Световната банка

BNews.bg

Тръмп призна, че искал Иванка в ООН и Световната банка

Тя обаче е прекарала по-голямата част от кариерата си като бизнес-дама и се е фокусирала върху овластяване на жените и проекти за развитие на човешките ресурси от нейната свободно определена роля като съветник в Белия дом.

Президентът Доналд Тръмп коментира пред "Атлантик", че е обмислял дъщеря си Иванка за високопоставени позиции в ООН и Световната банка, защото тя е "много добра с числата", съобщава "Бизнес инсайдър".

Тръмп обяснява пред Илейн Плот за дъщеря си, че Иванка е "роден дипломат", и основната причина, поради която не я е назначил, за да замени Ники Хейликато посланик на САЩ в ООН е, че ще го обвинят в непотизъм - шуробаджанащина

Тръмп настоява, че "няма нищо общо с непотизма", а Иванка би била "невероятна" в ролята. Поради правителствените правила за непотизъм, сегашната консултативна роля на Иванка в Белия дом е неплатена.

През януари "Файненшъл таймс" съобщи, че Тръмп обмисля Иванка да замени бившия президент на Световната банка Джим Йонг Ким, слухове, които Белият дом отрече.

Иванка завършва Университета на Пенсилвания със специалност икономика, но не разполага с голям опит в международното развитие, дипломацията или търговската икономика.

Тя обаче е прекарала по-голямата част от кариерата си като бизнес-дама и се е фокусирала върху овластяване на жените и проекти за развитие на човешките ресурси от нейната свободно определена роля като съветник в Белия дом.

Преди да се присъедини към Белия дом, тя работи като вицепрезидент - придобивания в организацията Тръмп. Тя създава и собствена модна линия - марката "Иванка Тръмп", която бе закрита миналото лято.

През 2018 г. Иванка си партнира със Световната банка за създаване на Финансова инициатива на жените предприемачи, програма, която бързо е наречена "Фонд Иванка" и която се стреми да даде възможност на жените в развиващите се страни да получат по-лесно достъп до заеми и безвъзмездни помощи за финансиране на собствения си малък бизнес и други проекти.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари