неделя, 14 април 2019, 15:00 ч.

Лишаване от свобода

Спецпрокуратурата поиска по 20 г. за тримата подсъдими по делото „Иванчева”

BNews.bg

Спецпрокуратурата поиска по 20 г. за тримата подсъдими по делото „Иванчева”

Обвинението иска също забрана за Иванчева и Петрова да заемат обществени длъжности и глоба по 30 хиляди лева.

Специализираната прокуратура поиска по 20 години лишаване от свобода за всеки от тримата подсъдими по делото „Иванчева”.

Днес в спецсъда започнаха пледоариите срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. И тримата са обвинени за получаване на подкуп.

Поисканото от прокуратурата е средното наказание за престъплението, за което са обвинени.

Според прокуратурата има смекчаващи вината обстоятелства и те са здравословното състояние на тримата, както и чистото им съдебно минало.

Освен това обвинението иска забрана за Иванчева и Петрова да заемат обществени длъжности и глоба по 30 хиляди лева.

На влизане в съдебната сграда Иванчева и Петрова казаха, че се надяват да чуят справедливо съдебно решение, защото обвиненията срещу тях са основани на лъжи. И двете заявиха, че ще заведат дело лично срещу Иван Гешев, защото точно той е разпространявал тези лъжи.

В момента пледира първият адвокат на Иванчева – Димитър Марковски.

Възможно е да чуем решението с присъдите следващата седмица, точно в деня, в който Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани миналата година.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари