вторник, 16 април 2019, 12:40 ч.

Нов рекорд

22 тона е резултатът от голямото събиране на капачки във Варна

BNews.bg

22 тона е резултатът от голямото събиране на капачки във Варна

Мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна приключи със събрани 22 тона капачки. Това отчетоха организаторите на инициативата - Сдружение "Аз вярвам и помагам". Това е с тон повече от събраното по време на предишния празник на рециклирането през септември.

"Дори под дъжда близо 15 000 души от цяла Североизточна България бяхте заедно с нас и за нас е чест да бъдем част от най-дългогодишната съществуваща кампания за събиране на капачки", похвалиха се организаторите.

Акцията пред Катедралата премина под надслов "Празник на рециклирането "Аз Вярвам и Помагам". В нея се включиха както граждани и семейства, дошли с децата си, така и редица институции и организации, събрали големи количества капачки. Участници в събитието бяха както бебета на половин година, така и пенсионери на 90 години. Участниците имаше от цяла Варненска област и регионите Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Русе.

Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ за новородените деца в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов" и МБАЛ "Св. Анна".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари