вторник, 16 април 2019, 13:06 ч.

Само в Bnews

Кое е по- тъжно: Пламъците или усмивките им?

BNews.bg

Кое е по- тъжно: Пламъците или усмивките им?

Снощи горя "Нотр Дам" -  реликва, символ и олицетворение на Париж. Не знаем как и защо е тръгнал огънят.

Знаем, обаче, че:

– В Косово само за 5 години (1999-2004) над 130 църкви и манастири са опожарени и унищожени.

– Във Франция за последните 10-15 години са затворени хиляди църкви и на тяхно място са се появили около 2500 нови джамии.

– В Лондон са затворили 500 църкви, а на тяхно място има нови 400 + джамии.

Жалко и за "Нотр Дам" - символ на Френската култура и Европа. Издържа 7-8 века, но не може да издържи на новото време, новите технологии и “квалифицираните” работници.

Не знаем кой я е запалил, но знаем кой се смее, докато тя гори. 

Докато милиони хора по света, особено в Европа скърбят, да видим какво се случва другаде. Отваряйки публикация от новинарска емисия във Фейсбук се натъкваме на потресаваща гледка. Наред с натъжените емотикони, е пълно със смеещи се такива - предимно имена специфични за Близкия Изток и Африка. 

Може да видите ухилените муцуни от Сирия, от Египет, от Нигерия, Мексико, дори от Канада на някакъв завършил в Париж, колежа Нотр Дам.

Не си спомнямe, когато талибаните събаряха статуите, някой познат да се е радвал или смял. Напротив. Не си спомняме, когато загиваха деца в Близкия Изток, ние да сме се радвали. Що за гавра е това, да се радваш на нещастието на другите, или на разрушаването на исторически обекти, и то места, които са те подслонили?

Мислите, че всичко е случайно ли?  Не знаем... Защото само преди 1 месец – ВТОРАТА по големина църква в Париж също е горяла, ама случайно, ей така... да не си помислите нещо!

Тъжно е! Не се знае само дали пламъците или усмивките са по-тъжни.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари