сряда, 17 април 2019, 10:41 ч.

Вътрешнопартийни битки

СТАНИШЕВ ПОСТАВИ НИНОВА НА МЯСТО: Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне

BNews.bg

СТАНИШЕВ ПОСТАВИ НИНОВА НА МЯСТО: Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне

Сергей Станишев обяви, че никой не може да го отстрани от БСП. Напрежението в редиците на левицата поставя много въпросителни -  колко и кои кандидати за евродепутати ще влязат в новия европарламент и какво бъдеще очаква партийния лидер – Корнелия Нинова. Станишев коментира, че Нинова сама се е поставила в позиция, която не е подкрепяна от повечето членове и това е основание да бъде коригирана. От позицията на 5-и в листата, Станишев заяви, че влиза в битка за предстоящите Европейски избори 2019.

"Листата е избрана демократично, чрез тайно гласуване. Оттук нататък ние влизаме в битка, в кампания. Защото ние изгубихме прекалено много време в редене на листа. Нямаше нужда на два пленума да се занимаваме с това, да си причиняваме напреженията, които бяха причинени и да се стига до това напрежение. Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре. Това е най-важното и освен ежедневните неща на всеки българин, как България ще заеме по-силна позиция в Европейския съюз, как нашите национални интереси да бъдат защитени. Това е важното и с това ще се занимаваме оттук нататък най-сетне", коментира Станишев пред "Канал 3".

Той коментира темата дали вътрешната опозиция бламира лидера на партията Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, след като самият той не бе попаднал в нея в първоначалния ѝ вариант.

"Не става въпрос за вътрешна опозиция. Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична. Даже изпълнителното бюро я е видяло същата сутрин. Което се оказа неприемливо, защото беше важно да се дадат няколко знака. Първо – че гласът на партията се чува. Беше проведен своеобразен референдум – хиляди организации, триста конференции се проведоха, те си подредиха вижданията и заявиха на Националния съвет какво искат. Беше неприемливо този глас да бъде игнориран. Второ – да докажем, че БСП не са еднолична партия, каквато е ГЕРБ. Ние сме демократична партия, Националният съвет си влезе във функцията – на национален съвет, на висш ръководен орган на партията и го направи спокойно със сериозна дискусия и оттук нататък започваме работа", каза още председателят на ПЕС.

Какво ще се случи със Станишев след евроизборите, какво ще се случи и къде ще бъде мястото му в БСП.

"Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Винаги съм работил и ще работя за нашата партия, независимо в какво качество.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 00 - 00:11, 18 апр.

    За щастие този потомствен кремълски плъх е на неизбираемо място в листата. Дереджето на европейската социалдемокрация е в пълен унисон с този никаквец без един ден трудов стаж.

  • асда - 14:29, 17 апр.

    Толкова гнусен човек,че няма накъде.

  • Кирил - 12:15, 17 апр.

    Само ако не се самозабравя и да се съобразява със становищата на БСП, а не да ни натрапва тези на ПЕС. Като е шеф на ПЕС, нека се наложи там за вредните последствия от Истанбулската конвенция и мигрантската харта на ООН. Иначе каква е ползата от него, че е член на БСП?! Щом държи на баща си, трябва да е патриот като баща си!

Напиши коментар

Коментари