сряда, 17 април 2019, 18:45 ч.

Победа за гражданите

ЕП сложи край на двойния стандарт на храните

BNews.bg

ЕП сложи край на двойния стандарт на храните

Най-накрая истинска победа на гражданите на Европа с двойния стандарт при храните. Днес, на последното си пленарно заседание този Европейски парламент прие "Новия търговски механизъм за потребителите", който обявява предлагането на храни от една и съща марка, но с различни съставки и качество, за нелоялна търговска практика.

Докладът относно по-доброто прилагане и модернизирането на правилата за защита на потребителите в ЕС беше гласуван днес съответно с 474 гласа "за", 163 "против" и 14 "въздържал се". Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана.

Това е много сериозна крачка към забраната на двойните стандарти при храните в Европейския съюз, като се има предвид, че до края на 2017 г. и на национално ниво у нас, и на европейско се отричаше да има двоен стандарт, като тези категорични твърдения бяха подплатени с подходящите изследвания.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Отбиване на номера - 07:46, 18 апр.

    Откога влиза в сила тази Директива?! Защо е само за храните, ами лекарствата, козметиката, перилните препарати, автомобили, машини, инструменти, ....?! За тях колко десетилетия ще трябва да се бориме?! Защо не се въведат като задължителни ЕвроСтандарти за качество и съдържание?!

Напиши коментар

Коментари