сряда, 17 април 2019, 19:10 ч.

Тотално опростачване

ПЪЛЕН АБСУРД! "Pod igoto” влиза в учебника по литература!

BNews.bg

ПЪЛЕН АБСУРД! "Pod igoto” влиза в учебника по литература!

 

 

"Pod igoto"- вариантът на романа на Иван Вазов, който беше издаден през 2017 г. на "маймуница" в ограничен тираж, влиза в учебник по литература за 10 клас.

Включването на случая с това издание в учебниците е одобрено от МОН и учениците ще разсъждават върху него в предстоящата 2019/2020 учебна година, съобщи "Труд".

Учебникът е на "Просвета" и ще се появи по книжарниците тази есен. Всеки гимназиален учител може да избере по кой от одобрените варианти, на няколко издателства, ще преподава. Авторите на учебника на "Просвета" са Любов Шишкова и Албена Хранова.

В един от уроците те запознават десетокласниците с инициативата "Под игото" да се издаде на "маймуница" навръх 24 май 2017 г., за да се привлече общественото внимание към все по-масовото използване на латиницата при комуникацията в социалните мрежи. Тогава издаделите на романа от "Жанет 45" обясниха, че са провокирани от загърбването на кирилицата и заплахата от нарастваща неграмотност.

Поставените в учебника задачи са свързани не толкова със съдържанието на романа, който те започват да изучават по-рано, а с обществения отзвук след публикуването на пълния текст на на "шльокавица". Целта е да се насърчат учениците сами да проучат основните позиции в медийни съобщения, форуми, видеа и след това да проведат дискусия усместно ли е такова издание и как биха реагирали героите на Вазов, ако можеха да го видят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • bocheff - 10:52, 18 апр.

    Поредната изопачена фалшива новина на дОдуковия бъгав сайт

  • ааааааааааа - 08:55, 18 апр.

    Имам чувството ,че в МОН работят пълни дебили.

Напиши коментар

Коментари