четвъртък, 18 април 2019, 13:30 ч.

Тъжно

България остава на 111-о място по свобода на медиите в света

BNews.bg

България остава на 111-о място по свобода на медиите в света

България остава на 111-о място по свобода на медиите. Това стана ясно от годишния Индекс за свобода на пресата, оповестен от международната неправителствена организация Репортери без граници.

Както през 2018 г., България заема 111-о място, между Етиопия, които имат същия индекс като нашата страна (35.11) и Мали, които са на 112-о място. Класирани са общо 180 държави. На първите 3 места са Норвегия, Финландия и Швеция. Последното място е за Туркменистан.

В краткото описание на положението в България се казва: "Зачестили физически атаки. Сговарянето между медии, властите и олигарси остава непроменено, докато физическите нападения срещу журналисти се увеличават".

Журналистите все по-често са обект на насилие. Омразата, насаждана към съсловието от страна на политици популисти и авторитарни лидери, се превръща във физически атаки по целия свят, казва организацията Репортери без граници в годишния си доклад, пише АФП.

Също така, броят на страните по света, в които журналистите могат да работят спокойно намалява, пише в доклада.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари