четвъртък, 18 април 2019, 19:00 ч.

Искат Мълър пред Конгреса

Демократите захапаха главния прокурор

BNews.bg

Демократите захапаха главния прокурор

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър излязоха със съвместно съобщение, в което повтарят призива на Надлър Мълър да се яви пред Конгреса.

Демократите поискаха специалният прокурор Робърт Мълър да даде показания пред комисия към Камарата на представителите на САЩ, пише "Гардиън".

Джерълд Надлър, председател на правната комисия към долната камара, писа на Мълър да се яви "възможно най-скоро".

"Умолявам ви да дадете показания пред правната комисия възможно най-скоро, но във всеки случай не по-късно от 23 май 2019 г., пише Надлър.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър излязоха със съвместно съобщение, в което повтарят призива на Надлър Мълър да се яви пред Конгреса.

Според тях главният прокурор Уилям Бар е действал непростимо пристрастно по отношение на доклада на Мълър. Те изразиха недоволството си от решението на главния прокурор да съобщи информация от доклада на пресконференция часове преди американското общество или Конгреса да го видят, което е довело до криза на доверие относно неговата независимост и безпристрастност.

Днес Уилям Бар обяви, че американският лидер не е възпрепятствал правосъдието и предизборната му кампания не е била в сговор с Русия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари