петък, 19 април 2019, 20:00 ч.

Заради развода

Скок на износа на тузарски часовници за Великобритания заради Брекзит

BNews.bg

Скок на износа на тузарски часовници за Великобритания заради Брекзит

Износът за Великобритания е скочил с близо 76% до стойност от близо 135 млн. швейцарски франка (134 млн. долара) през март спрямо същия месец на миналата година, съобщи Федерацията на швейцарските часовникари.

Задавщият се, макар и неясно точно кога Брекзит, e дал тласък на производителите на швейцарски часовници, които отчитат скок на поръчките от Великобритания за фона на страховете от нерегулирано излизане на страната от ЕС, информира ДПА. 

Износът за Великобритания е скочил с близо 76% до стойност от близо 135 млн. швейцарски франка (134 млн. долара) през март спрямо същия месец на миналата година, съобщи Федерацията на швейцарските часовникари, цитирана от "Монитор".

"Натрупват се големи запаси, защото не се знае дали ще можем да изнасяме в случай на твърд Брекзит. Продуктите ни трябва да бъдат превозвани с камиони през Франция. Митниците между Франция и Великобритания ще се преминават много по-трудно", посочи Филип Пегораро, ръководител на икономическия департамент на федерацията.

Общо износът на часовници от Швейцария е нараснал с 4,4 процента до 1,7 млрд. франка през март. Великобритания е петият по големина чуждестранен пазар за швейцарски часовници, след Хонконг, САЩ, Китай и Япония.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари