събота, 20 април 2019, 14:27 ч.

Инцидент

27 души пострадаха от пожар в Забайкалския край на Русия

BNews.bg

27 души пострадаха от пожар в Забайкалския край на Русия

Снимка: Ройтерс

14 населени места пострадаха от пожари на юг и югоизток на Забайкалския край. Унищожени са 107 сгради и съоръжения, в това число 88 жилищни кооперации.

27 души достигна броят на пострадалите от природните пожари в Забайкалския край, съобщиха от руското Министерство на здравеопазването. Пожарът вече е потушен. Възможно е броят на ранените да се увеличи.

Седмина са в болница. Двама от пострадалите са в тежко състояние. От всички пострадали шестима са със средна степен на изгаряне, а 19 с лека степен на изгаряне.

Според ведомството спасителната авиация от регионалния Център по медицина с два ветролета Ми-8 транспортира в Чита осем души от Борзински, Ононски и Агински район на Забайкалския край, където избухнаха пожари. "Пациентите са без усложнения", изтъкнаха от ведомството.

14 населени места пострадаха от пожари на юг и югоизток на Забайкалския край. Унищожени са 107 сгради и съоръжения, в това число 88 жилищни кооперации. Според местните власти над 300 души са загубили имуществото си.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари