неделя, 21 април 2019, 10:00 ч.

Историческа находка

В Англия откриха масов гроб от преди 3000 години

BNews.bg

В Англия откриха масов гроб от преди 3000 години

Предполага се, че е бил използван за ритуални погребения и жертвоприношения.

Археолози откриха 26 човешки скелета на около 3000 години в графство Оксфордшър, Англия, съобщи Сайънс алърт, цитиран от БТА. 

Предполага се, че гробищата, в които били намерени въпросните тленни останки, са били използвани за ритуални погребения и жертвоприношения.

Костите на краката на единия скелет били отделени и разхвърляни от двете му страни. 
Черепът на друг човек също бил отделен и заровен близо до краката му. Смята се, че подобни погребения, които се различават от обичайните, са свързани с религиозни обреди.

По мнението на специалистите, разчленяването на телата било характерно за британските племена през желязната епоха, преди земите им да бъдат окупирани от Древния Рим. 
Човешките тленни останки, както и намерените край тях животински кости и предмети от ежедневието са отнесени за допълнителна експертиза. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари