понеделник, 22 април 2019, 17:15 ч.

Арх. Ивайло Мишев:

Може да се изгради стадион на ЦСКА за 30 000 души!

BNews.bg

Може да се изгради стадион на ЦСКА за 30 000 души!

Архитект Ивайло Мишев уточни какво би било нужно, за да се направи нов модерен стадион на ЦСКА на "Българска армия".

Той поясни какви са изискванията и уточни, че не би имало никакви проблеми съоражението да се изгради при нужното желание и наличието на съответните финанси.

"Факт е, че от държавите на Балканите само ние нямаме построен нов стадион. Това е тъжен факт. Имаме реконструкция на стадиони, но нов нямаме. Стадионът на ЦСКА в Борисовата градина би могъл да се ремонтира, реновира и да отговаря на европейските изисквания. Считам, че там може да се изгради спокойно един стадион в рамките на 28-30 хиляди зрители.

Паркирането при всички положения трябва да се търси в покрайнините на Борисовата градина, трябва да се изградят буферни паркинги съвместно със Столична община. Не е възможно да има подземни паркинги, категорично. Това е според изискванията за сигурност, антитероризъм. Разписано е, не го коментираме.

Според мен държавата трябва да участва. Стадионът би могъл да излезе 1000-1500 евро на седалка, т.е. около 30 милиона, ако говорим конкретно за "Българска армия" за ремонт и реконструкция. Трябва да се вземе кардинално решение, стадионът е собственост на ММС. Трябва да се направи проект, който да се даде на отсъждане и да се приеме от хората", поясни Мишев.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари