четвъртък, 25 април 2019, 11:35 ч.

Шампион по тераси

Каракачанов удари в земята шефа на КПКОНПИ с недекларирана тераса от 117 кв.м! Абсолютен рекордьор!

BNews.bg

Каракачанов удари в земята шефа на КПКОНПИ с недекларирана тераса от 117 кв.м! Абсолютен рекордьор!

"Бутнахме цяла стена, за да я вкараме към жилището. После закрихме всичко с метална конструкция и панели", разкриват пред „Галерия” строители на обекта.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е абсолютен шампион в развихрилата се надпревара по усвояване на тераси сред публичните фигури от политиката и управлението на държавата. Лидерът на ВМРО удря в земята шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев с недекларирана тераса от 117 квадратни метра. Това показва репортерска проверка на „Галерия”, след получен сигнал от строители, които са работили на обекта, находящ се на улица „Осогово” 55, през 2012 и началото на 2013 година.

"Бутнахме цяла стена, за да я вкараме към жилището. После закрихме всичко с метална конструкция и панели", разкриват пред „Галерия” строители на обекта.

По нотариален акт имотната придобивка на патриота е от 2017 година, но строителната бригада е извършвала строително-монтажни дейности на въпросния обект 4 години по-рано… Странно разминаване между документи и действия. „Каракачанов идваше почти всеки ден да следи какво става. През два-три дена се появяваше и жена му – тя е много важна адвокатка (Росица Георгиева Слабакова-Каракачанова е прокурор в Софийската апелативна прокуратура – бел.ред). По това време апартаментът му на улица „Осогово” беше пустош. Ние разбихме цялата стена от западния край на сградата, за да влезе огромната Г-образна тераса към жилището. С метална конструкция, панели и дограма я усвоихме и тя стана жилищна площ. Дойде фирма да му слага климатици и ние си тръгнахме. По време на ремонта останалите апартаменти от кооперацията бяха обитаеми”, разказва от първо лице единствено число един от строителите. Името му пазим в редакцията, но човекът не желае да излиза на светло, защото се страхува от високия пост и неограничените възможности на бившия си работодател.

От сайта за разследваща журналистика „Биволъ” публикуват информация, че терасите на Каракачанов са общо 5 – две открити и три закрити. Това ясно си личи от снимките в Google Street View 3D. Според нашето разследване двете закрити тераси на второ ниво (виж снимката) са същите Г-образни пространства, за които строителят говори пред „Галерия”. Очевидно е обаче, че патриотът е усвоил и трето ниво и е превърнал мезонета в тризонет. Любопитно е дали има строителни разрешения за това от общината. По нотариален акт апартаментът от мезонетен тип се състои от първо ниво 149,25 квадратни метра и второ ниво от 61,02 кв.м и прилежащата към него тераса от 117 кв.м. Сега от снимките се вижда и трето ниво. Преди да установим това, изчислихме, че имотната придобивка е струвала на Каракачанов под 400 евро на квадратен метър. В момента по пазарни цени имотите в този централен район на столицата се продават между 1100 и 1400 евро на квадратен метър.

Преди близо 20 години в сладникаво семейно интервю за столичен всекидневник войводата Каракачанов се шегуваше, че със съпругата си Ралица открай време живеят все в западните части на столицата – „Надежда”, „Люлин”, „Овча купел”, за да са по-близо до Македония. Сега обаче ясно се вижда, че лидерът на ВМРО е решил да зареже македонската кауза и сериозно е приближил пъпа на София. Дали заради преговорите със Скопие, които ЕС започна, или заради очевидната промяна в мащабите, е въпрос, на който самият Каракачанов трябва да отговори.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари