четвъртък, 25 април 2019, 19:11 ч.

Само в Bnews

Бареков и Байрактаров в "Делници": Още от първия си ден в ЕП, Джамбазки избра да бъде представител не на бедните българи, а на управляващото статукво! Той се държа пет години като член на ГЕРБ и на групата на ЕНП, макар че беше консерватор!

BNews.bg

Бареков и Байрактаров в "Делници": Още от първия си ден в ЕП, Джамбазки избра да бъде представител не на бедните българи, а на управляващото статукво! Той се държа пет години като член на ГЕРБ и на групата на ЕНП, макар че беше консерватор!

"Аз бях единственият евродепутат от общо 17, който повдигаше въпроса за бедността на българина и за корупцията в България!", заяви Бареков.

Днес в предаването "Делници" с водещ Николай Колев по телевизия "Евроком" гости бяха лидерът на "Презареди България" Николай Бареков и журналистът Димитър Байрактаров.

Запитан каква е заплатата на евродепутатите и защо хора като Ангел Джамбазки станаха милионери в Европейския парламент, Бареков припомни, че през 2014 години той и колегата му Джамбазки дадоха обещание, че ще даряват част от своята заплата за нуждаещи се.

"Аз спазих своето обещание и сега, когато излезе декларацията пред КПКОНПИ и Сметната палата ще стане ясно, че излизам от ЕП без нито един спестен лев. Освен основната заплата, която е 7 000 евро, депутатите взимат и по 300 евро режийни на ден.", уточни Бареков.

Той припомни, че много български политици, по- конкретно Красимир Каракачанов обеща да направи пенсиите по 300 лева, а всъщност съратникът му Ангел Джамбазки освен заплатата си, получава по 300 евро дневно, без ден трудов стаж извън Европарламента. 

"Как да накараме хората да гласуват на тези избори, като те гласуват за хора, които правят политически гурбетчии?", запита Бареков.

Гостът в студиото заяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, но по молба на водача на листата на "Движение Презареди България"- Димитър Байрактаров, името Николай Бареков ще бъде позиционирано на второ място. Той ще фигурира там като подкрепа и като човек, който познава работата на Европейския парламент отвътре.

"Битката за повечето кандидати за евродепутати е за високите заплати. Мандатът на Николай Бареков бе съпътстван с дипломатически мисии и обикаляне на света, включително и по най- бедните му кътчета като Хаити, Гамбия, Тимор Лесте.", сподели Димитър Байрактаров.

БиНюз припомня, че Бареков бе канен многократно в страни, в които няма български посланик. Там той представяше презентации на България и запознаваше местните инвеститори с държавата ни.

Във връзка с "Апартаментгейт", Бареков върна лентата към 2014 година, когато беше подложен на щателна проверка от Прокуратурата заради неговата къща в полите на Витоша.

"Бях проверен до девето коляно, провериха мен, бившата ми съпруга, настоящата ми половинка и двете ми деца за шест години назад, провериха и имота ми, оказа се единствено, че имам 52,34 лева неплатен такса сметка”, обясни подробно той.

Според Бареков, а както стана ясно и според премиера Борисов, би следвало Красимир Каракачанов да подаде оставката си незабавно след скандала със закупеното на безценица от него жилище! 

"Още от първия си ден в ЕП, Джамбазки е избрал да бъде представител не на своя народ, а на управляващото статукво. Той се държа пет години като член на ГЕРБ и на групата на ЕНП, макар че беше консерватор. Аз бях единственият евродепутат от общо 17, който повдигаше въпроса за бедността на българина и за корупцията в България.", категоричен бе лидерът на "Презареди България".

Бареков заяви, че в Европарламента, трябва да изпратим интелигентен човек като Байрактаров, който се е доказал като педантичен парламентарист, който чете и пише закони и върши своята работа съвестно! Абсурд е безработни режисьори Бай Ганьовци като Андрей Слабаков, които с гордост заявяват, че ще пушат, където си искат и ще бутат гета, да представляват България в Европа!

Запитан как трябва да се процедира, за да се направи по- ефективно присъствието на Европа в живота на българите, Бареков отговори, че това, за което Димитър Байрактаров ще се бори в следващите 5 години е пакета "Мобилност". 

Това е първопроходецът, който гарантира на периферията на Европа две неща: европейско заплащане и европейски условия на труд. Това е пакет, който е със силата на регламент, уточни Бареков.

"Мобилност" гарантира на всеки български шофьор, че ще прекарва почивката си в хотел, като бял пълноправен човек и ще има възможността да вижда семейството си на всеки три седмици и вместо 20 часа зад волана, ще работи 8 часа. С тази си позиция, Николай Бареков доказа, че не се е продал, както своят колега Ангел Джамбазки.

По повод замяната на лева с еврото в България, гостите заявиха, че са противници поради простата причина, че според техните думи, България ще умре, ако попадне в "първата писта". Ако сега влезем в еврозоната, ще фалираме, стоките от първа необходимост ще поскъпнат двойно, а доходите ще останат същите. 

Стана ясно, че "Движение Презареди България" ще се яви на изборите за новия Европейски парламент с бюлетина номер 26.

Основните искания в програмата на "Презареди България" са:

  • Подкрепа за пакета "Мобилност", който гарантира европейски заплати и условия за труд на българските шофьори на ТИР.
  • Незабавно увеличение на заплатите и пенсиите в България с 50%.
  • Недопускане подмяна на лева с еврото, което би обрекло народа и трудовите хора на бедност.

 

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Юли - 23:30, 26 апр.

    Докато има идиоти като Джамбазки и ВМРО във властта народът ще става все по-беден. В Бареков ни е надеждата да ги измете тия боклуци и да вдигне парите за народа - заплати , пенсии, инак - пак ще бягаме на Запад.

  • 1 - 20:44, 25 апр.

    този с байрака таров не се наяде,до вчера величаеше черкезина-балевски,сега са дундурка с дудука,като има такива хамелеони в политиката,България никога,няма да се оправи.

Напиши коментар

Коментари