вторник, 30 април 2019, 11:50 ч.

Вирус

Драстични мерки в САЩ заради морбили

BNews.bg

Драстични мерки в САЩ заради морбили

Разпространението на вируса е с най-високо ниво за последните 25 години.

В САЩ взеха драстични мерки заради морбили. Разпространението на вируса е достигнало най-високо ниво за последните 25 години. От началото на тази година са регистрирани 704 заболели, като засегнати са предимно неваксинирани деца. Само през изминалата седмица здравните власти са преброили 78 нови случая. 

Поне 40 от регистрираните през 2019 г. са се завърнали с морбили след пътувания в чужбина. Като най-честите страни източници на заболяването се посочват Украйна, Израел и Филипините. Повечето заболели са ортодоксални евреи, които отказват имунизация заради религиозни убеждения. В опит да спрат заразата властите в щата Ню Йорк затварят училища и налагат глоби.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари