сряда, 08 май 2019, 17:30 ч.

Сделката е финализирана на стойност 50 млн. евро

Спас Русев и Елвин Гури окончателно придобиха дяловете на "Телеком Албания"

BNews.bg

Спас Русев и Елвин Гури окончателно придобиха дяловете на "Телеком Албания"

Сделката за продажбата на "Телеком Албания" на българския бизнесмен Спас Русев и предприемача Елвин Гури (съпруг на бившата зам.-шефка на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн) вече е финализирана за 50 млн. евро, съобщи на сайта си досегашният собственик OTE Group.

В съобщението се казва, че групата е продала всичките си дялове в "Телеком Албания".

В края на миналата година Спас Русев спечели търга в конкуренция от трима кандидати. "Телеком Албания" е първият албански мобилен оператор. Той е създаден през 1995 г. и стартира търговска дейност през 1996 г. под името АМС Albania Mobile Communications. През 2000 г. компанията става част от OTE Group водещия телеком в Гърция, опериращ под марката Cosmote.

Освен в Гърция и Албания Cosmote работи и в Румъния, където притежава 54% от най-големия местен оператор "Телеком Румъния". През юли 2009 г. основен акционер на групата ОТЕ става "Дойче телеком". Така в момента 99,79% от "Телеком Албания" са собственост на германския телеком.

Като изпълнителен директор в Тирана отива техническият директор на "Виваком" Емил Георгакиев. В официалното съобщение се посочва, че в рамките на повече от десетилетие той е бил ключова фигура в българския телеком. Цитиран е и да анонсира нови продукти и услуги с цел операторът да стане най-добрият на пазара.

Финансов директор е друг българин - Борислав Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Чекист - 17:08, 04 юли

    Май пере царските милиони... ;)

Напиши коментар

Коментари