четвъртък, 09 май 2019, 14:36 ч.

От Blife

Андрю Лойд Уебър е най-богатият британски музикант

BNews.bg

Андрю Лойд Уебър е най-богатият британски музикант

Ед Шийрън и Адел заемат съответно 17-то и 22-ро мясти

Композиторът Андрю Лойд Уебър е най-богатият музикант в Обединеното кралство. Авторът на партитурите за мюзикълите „Котки”, „Фантомът на операта” и „Евита” е поставен на първо място по богатство в класация на „Съндей Таймс”.

Състоянието му възлиза на 820 милиона паунда, което се равнява на почти два милиарда евро.

71-годишният Уебър е увеличил състоянието си с 80 млн. паунда миналата година. След него се нарежда сър Пол Макартни с 750 млн. паунда, а на трето място е ирландската група U2 с обща стойност 583 млн. паунда.

В класацията на „Съндей таймс” попада и младият изпълнител Ед Шийрън, който е увеличил богатството си двойно за една година.

28-годишният Шийрън е 17-ят най-богат музикант във Великобритания. Изпреварва колежката си Адел, която се нарежда на 22-ро място в списъка със състояние от 150 млн. паунда.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Аритметиката е проста наука - 16:36, 25 юни

    820 млн пауна = 2 млрд евро! ... следователно 4 млрд. лева :) хахахахах... смятаааай!

  • asd - 20:42, 23 юни

    "Състоянието му възлиза на 820 милиона паунда, което се равнява на почти два милиарда евро." Математика в най-висшата й форма..

Напиши коментар

Коментари