вторник, 14 май 2019, 20:34 ч.

Само в Bnews

Бареков по време на среща със симпатизанти: Връщам се към професията си „учител”, със средствата от последната си еврозаплата ще даря таблети на всички мои бъдещи ученици

BNews.bg

Бареков по време на среща със симпатизанти: Връщам се към професията си „учител”, със средствата от последната си еврозаплата ще даря таблети на всички мои бъдещи ученици

В тази връзка Бареков определи себе си като евродепутата с най-силни международни връзки и сподели, че много би искал да развива връзките на България по света, които по думите му са в безобразно състояние.

Връщам се към професията си „учител”. В училището, в което бъда назначен на работа, ще даря таблети на всички ученици, на които преподавам. Нямам желание за втори мандат в Европейския парламент, призовавам всички мои симпатизанти да дадат своя глас за водача на листата. Това обяви лидерът на консервативното движение Презареди България по време на среща-разговор със симпатизанти на формацията, която се проведе днес в София. На събитието присъства и водачът на партията за предстоящите европейски избори Димитър Байрактаров.

„Заради лъжите на четири правителства след 2014-а година, заради безобразната употреба на идеята за таблетите от страна на Борисов и Каракачанов, на всички класове, които в бъдеще ще преподавам, ще подаря таблети със средствата от последната ми заплата като член на Европейския парламент”, обеща партийният лидер.

Бареков за първи път разкри пред пълна зала със симпатизанти и поддръжници, че е получил предложение от ПП АТАКА да стане посланик на България в Република Куба, от същата формация е имал и официална номинация, няколко разговора с премиера Бойко Борисов и подкрепата на Групата на ЕКР. Номинацията обаче не е достигнала до държавния глава Румен Радев, в чийто правомощия е процедурата по назначаване на висшите дипломати. Лидерът на Движение Презареди България не уточни каква е причината, но допусна, че се дължи на безобразните отношения между Бойко Борисов и  Румен Радев и тоталната липса на комуникация между двете институции.

В тази връзка Бареков определи себе си като евродепутата с най-силни международни връзки и сподели, че много би искал да развива връзките на България по света, които по думите му са в безобразно състояние. Бареков подчерта още, че по време на своя мандат е работил основно за създаване и укрепване на връзки на Европа с държавите от третия свят. „Смятам, че това създава възможност за силна Европа, от която част е и България”, подчерта той.

Като член на бюрото на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) и член на ръководството на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ) и бивш зам.-председател третата по големина Група в Европейския парламент Бареков подчерта, че основният стремеж на консерваторите, единствен легитимен представител на които е Движение Презареди България у нас, е незабавни реформи в Европа. Начинът, по който в момента Европа е устроена, той определи като „бюрократично статукво”.

В този си вид Европа не може да продължи да функционира, категоричен е той. Като основни реформи той посочи превръщането на Европейския парламент в законодателен орган, тъй като членовете му са единствените пряко избрани от народа, отнемане властовите правомощия на Европейската комисия, намаляване на бюрокрацията в Брюксел и закриване на сградата на Европейския парламент в Страсбург. Като основни средство за постигане на тези реформи той посочи коалиция между ЕКР и  ЕНП, а извън тази група по думите му трябва да останат социалистите и либералите.

По време на срещата стана ясно, че Движение Презареди България ще се бори в Европа за увеличение на доходите на българите с 50% , приемане на Пакета „Мобилност”,който гарантира европейски условия на труд и европейски заплати, запазването на лева и недопускане въвеждане на еврото у нас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Бойчо Огнянов - 15:10, 16 май

    Гроздето е кисело Дудуков! Може да кандидатстваш и за възпитател в помощно училище!

Напиши коментар

Коментари