сряда, 15 май 2019, 17:30 ч.

По заръка на Цацаров

ДАНС се заема с офшорните сметки на високопоставените лица

BNews.bg

ДАНС се заема с офшорните сметки на високопоставените лица

Това става след искане на главния прокурор.

Ние сме получили искане от главния прокурор и ще извършим всичко, което е необходимо и то в координация с всички държавни институции, заяви председателят на ДАНС Димитър Георгиев във връзка с поисканата от главния прокурор проверка на офшорните сметки на всички високопоставени лица у нас, предаде БГНЕС.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от службите цялата налична информация относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

„Когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор“, допълни председателят на ДАНС и подчерта, че ще се положат всички усилия това да стане в максимално кратки срокове.

На въпрос дали не трябва да се изчака първо да минат изборите за Европейския парламент, за да не повлияят резултатите от проверката на тях, той отговори: „Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в кратки срокове, за да можем да приключим обективно по всичко“. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Сандокан - 07:33, 16 май

    Да.Първото име да е на четинестият глиган.Второто на доносникът,пияница от Дръндар.Третото на Цветан наглия и четвъртото на Барселонският и американският милиардер.И те,така.

  • Легенов (разследващ журналя) - 17:59, 15 май

    Да започне с Доган и Пеевски. Може и два живота да не му стигнат, дорде ги свърши.

Напиши коментар

Коментари